Utställningsträning Sofia Bruce Harkell

Utställnings träning tillsammans med Sofia är planerad att hållas i Eslöv under våren och sommaren
Lite information om Sofia
Sofia började tävla i junior handling redan som 12-åring i samband med att första hunden kom till släkten och hon har varit fast i sporten sen dess. Hon har tävlat i både Sverige och Danmark och har flera förstaplatser i bagaget. När hon som 18-åring blev hon för gammal för junior handling fortsatte hon med att tävla i senior handling, som är för ungdomar mellan 18 – 25 år. Hon utbildade sig även till domare i junior handling år 2011.

– Jag dömde junior handling senast i Malmö i mars 2019 och vi hade faktiskt anmälningsrekord, vilket var väldigt roligt.

Hon brinner för ungdomar och för att se dem utvecklas tillsammans med sina hundar. När man är duktig på att visa hund blir det lätt så att det regnar förfrågningar om att visa andras hundar och Sofia har skaffat sig en stor erfarenhet av att visa olika raser. Hon håller även handlingskurser. -Jag vill utbilda mig till utställningsdomare och jag är jätteglad över att ha blivit tillfrågad om att döma hos Kuvaszklubben, Sjöbo brukshundsklubb och även hos sin egen rasklubb, Svenska Whippetklubben. Sofia är även uppfödare och startade whippet-uppfödning under kennelnamnet Sunwhipps år 2015. Hittills har fyra kullar fötts på kenneln och på frågan om varför det blev just whippet svarar hon: – Hemma hade vi dobermann men mormor skaffade whippet och jag började följa med henne på utställningar. Några år senare började jag på hundgymnasiet i Örkelljunga och då fick jag en valp från mormor att ha med mig där. Sofias hundintresse sträcker sig även utanför utställningsringen, då hon både tävlar i whippet sprint och är certifierad hundmassör samt friskvårdskonsulent. Därtill har hon varit aktiv i Sydskånska Kennelklubbens ungdomskommitté under lång tid liksom i Sveriges Hundungdoms handlingskommitté.

Nöjda Tassar Kristina Bush

Kristina bor i Södra Sandby med sina 3 hundar. Hon erbjuder även tjänster som hundrastare. Hon kommer hem till dig och går ut med din hund så ofta du önskar. Hon har en konstnärlig sida då hon målar tavlor samt stickar hund kläder.